Sandıktaki Anılar: Sözlü Tarih Çalışması

Zaman hızla akıp giderken, bizler de kültürümüze dair söylenecek her şeyi kayıt altına almak için onunla yarışıyoruz.

Yola çıkarken, değerli araştırmacılar ve akademisyenler tarafından, kültürümüze dair izlerin hala kuvvetli olduğu köylerimizde gerçekleştirilen sözlü tarih çalışmalarının varlığını dikkate aldık. Bizler de bu çalışmalara bir başka noktadan katkı sağlayalım ve şehirlerimizdeki büyüklerimizle görüşmeler yapalım diye düşündük.

Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı ile Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) bir araya gelerek, bir çalışma programı hazırladık.

Duyurumuza ses veren genç arkadaşlarımız ziyaret grupları oluşturdular, kameralarını ses kayıt cihazlarını aldılar, ziyaret ettikleri büyüklerimizin anılarını kaydedip, fotoğraflarını kopyalayarak arşivlemeye başladılar.

İlk sözlü tarih görüşmelerini, Köy Çocuklarını Yükseltme Vakfı Başkanı Şıkım Sevim Küney ve Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı Yöneticisi Tsey Rengin Yurdakul ile gerçekleştirdiler.
Çalışma tamamlandığında Çerkes toplumunun İstanbul’daki sosyal yaşantısına, kurdukları dernek ve vakıfların faaliyetlerine, aralarındaki dayanışmaya ve yaşanmış daha birçok anıya hep birlikte tanık olacağız.

SON EKLENENLER

“Nart Mitolojisi” Resim Yarışması Ödül Töreni

Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Nart Mitolojisi dijital resim yarışması ödül töreni, jüri üyeleri ve...

6 Şubat Depremlerinden Etkilenen Bölgedeki Derneklerimizle İftar Etkinliği

30 Mart 2023 tarihinde Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Kafkas Vakfı ile birlikte deprem bölgesinde bulunan...

NART MİTOLOJİSİ Konulu Dijital Resim Yarışmamız Hakkında

Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı olarak düzenlediğimiz ve 17 Mayıs 2022 tarihinde ilk duyurusunu yapmış olduğumuz ‘NART...

2. Kitap İmza Günü

Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz “Kitap İmza Günü” etkinliğinde değerli yazarlarımız 2022 yılında basılan eserleriyle aramızda olacaklar. On...