ETHEM ONUR BİLGİÇ

1986 yılında İnebolu’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünde okudu. Dergilere kapak ve konu çizimleri, yayınevleri için kitap kapağı tasarımı üretti. Bir dönem İthaki yayınlarında sanat yönetmenliği yaptı. Çeşitli festivaller için afiş çalışmaları yaptı. Rock’n Coke 2011, Bursa Film Festivali, Malatya Film Festivali ve Antalya Film festivali için afişler, animasyonlar ve tanıtım kampanyaları hazırladı. Bakırköy Belediye Tiyatroları, Moda Sahnesi, Oyun Atölyesi, DasDas, GalataPerform, Baba Sahne gibi birçok tiyatroya afişler üretti. Kış Uykusu, Ahlat Ağacı, Daire ve Kelebekler gibi bir çok ödüllü filme afişler yaptı. Salkım Söğüt isimli canlandırma kısa filmiyle birçok festivale katıldı ve ödüller kazandı. Salkım Söğüt, Adana Film Festivali’nde Altın Koza, İzmir Kısa Film Festivali’nde En iyi Kısa Animasyon, İstanbul Animasyon Festivali’nde En İyi Yerli Animasyon ödüllerini kazandı. MOD isimli kısa film için görüntü yönetmenliği yaptı ve Galatasaray Üniversitesi’nin düzenlediği Sinepark Kısa Film Festivali’nde En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü kazandı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok sergiye katıldı. İlk solo sergisi Aralık 2013’de Milk Gallery’de Tatlı Kabuslar ismiyle, ikinci solo sergisi Tövbeler Tövbesi ismiyle Bant mag. Mekan / Bina’da Kasım 2017’de, üçüncü solo sergisi de 2018’de İzmir Enternasyonel Fuar’ında Karışık Kaset ismiyle açıldı. 2019 yılında TASCHEN’in yayınladığı “THE ILLUSTRATOR – 100 best from around the world” kitabında yer aldı. İstanbul’da kendi atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

YARIŞMA DOKÜMANLARI

Yarışma Şartnamesi